Kendeh-Kirchknopfné Dr. Farkis Tímea habilitációs előadásai

Kendeh-Kirchknopfné Dr. Farkis Tímea habilitációs előadásai 1
Kendeh-Kirchknopfné Dr. Farkis Tímea habilitációs előadásai 2
Kendeh-Kirchknopfné Dr. Farkis Tímea habilitációs előadásai 3
Kendeh-Kirchknopfné Dr. Farkis Tímea habilitációs előadásai 4
Kendeh-Kirchknopfné Dr. Farkis Tímea habilitációs előadásai 5

2024. 05. 7-én tanszékvezetőnk, Kendeh-Kirchknopfné Dr. Farkis Tímea habilitációs előadást tartott a habilitációs bizottság (Prof. dr. Somos Róbert az MTA doktora/Dsc, Prof. dr. Heidl György az MTA doktora/Dsc, titkárként Dr. Ács Marianna PhD) a tanszék oktatói, munkatársai és hallgatói részvételével.

A habilitációs eljárás követelményei szerint egy diákoknak tartott tanórát és egy tudományos előadást tekinthettünk meg. Az olasz egység szimbólumairól és a Sanremói dalfesztiválról szóló tanóra, ami egyben az ötödéves évfolyamnak tartott záróelőadás is volt, a diákok aktív részvételével zajlott. A tudományos előadás, amely a magyar főúri családok gyermekeinek oktatásáról szólt, előbb magyarul, majd rövidebben összefoglalva olaszul mutatta be a többéves kutatás eredményeit.

Az előadások után Prof. Dr. Vígh Éva, a Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszékének egyetemi tanára és a Magyar Tudományos Akadémia doktora, valamint Prof. Dr. Pete László, a Debreceni Egyetem Olasz Tanszékének tanszékvezetője és a Magyar Tudományos Akadémia doktora értékelte Kendeh-Kirchknopfné Dr. Farkis Tímea munkáját.

Gratulálunk a Tanszékvezető Asszonynak a kiváló eredményeihez, és nagyon sok sikert kívánunk neki a jövőben!

 

 

 

Romanisztika Intézet Olasz Tanszék

H-7624 Pécs, Ifjúság útja 6.    +36 72 503 600/64089, +36 30 365 5876    kerner.rita@pte.hu